Fondată in 1920

Arhivă

Vizita ambasadorului Chinei la USM

Pe data de 27 iulie 2022, a avut loc vizita Excelenței sale, ambasador al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, domnul Yan Wenbin, la Uniuniea Scriitorilor din Republica Moldova.

Gala Premiilor Literare (ediția a XIII-a)

Pe 17 iunie 2022, s-a desfășurat Gala Premiilor Literare (ediția a XIII-a) a Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Uniunea Scriitorilor din Moldova susține acordarea unor distincții speciale semnatarilor „Scrisorii celor 66”

Uniunea Scriitorilor din Moldova se alătură demersului privind acordarea unor distincții speciale celor care au contribuit decisiv la revenirea limbii române în RSSM prin publicarea și semnarea memorandumului cunoscut în istoria recentă sub denumirea de „Scrisoarea celor 66”.

Adunarea Generală a Uniunii Scriitorilor din Moldova

În data de 10 septembrie 2021, la Chişinău, a avut loc Adunarea Generală de dare de seamă şi alegeri a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Premiile Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru anul 2020

Pe 31 august 2021, s-a desfășurat Gala Premiilor Literare (ediția a XII-a) a Uniunii Scriitorilor din Moldova.

„În jurul pandemiei”

În toamna anului 2020, Uniunea Scriitorilor din Moldova și Asociația „Personalitate” au publicat almanahul „În jurul pandemiei”, care conține proze, poezii și eseuri, scrise în și despre pandemie.

Declarația Uniunilor de Creație din Republica Moldova

Uniunile de Creație din Republica Moldova condamnă acțiunile președintelui în funcție Igor Dodon, care încearcă să destabilizeze și să divizeze societatea pe criterii etno-lingvistice.

Apelul Uniunilor de Creație din Republica Moldova

Reprezentanții Uniunilor de Creație din Republica Moldova îndeamnă cetățenii să participe activ la turul 2 al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020 și să voteze pentru Maia Sandu – candidat al opoziției proeuropene.

Adunare generală on-line

Votare privind introducerea unui aliniat în Statutul USM, care să permită amânarea alegerilor USM până la ieșirea din starea de urgență în sănătatea publică.

Premiile Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru anul 2019

Uniunea Scriitorilor din Moldova, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, a acordat Premiile USM pentru cele mai importante cărți ale anului 2019.