Fondată in 1920

Arhivă

Uniunea Scriitorilor din Moldova se alătură demersului privind acordarea unor distincții speciale semnatarilor „Scrisorii celor 66”

Uniunea Scriitorilor din Moldova se alătură demersului privind acordarea unor distincții speciale celor care au contribuit decisiv la revenirea limbii române în RSSM prin publicarea și semnarea memorandumului cunoscut în istoria recentă sub denumirea de „Scrisoarea celor 66”.

Adunarea Generală a Uniunii Scriitorilor din Moldova

În data de 10 septembrie 2021, la Chişinău, a avut loc Adunarea Generală de dare de seamă şi alegeri a Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

PREMIILE UNIUNII SCRIITORILOR DIN MOLDOVA PENTRU ANUL 2020

I.PREMIILE ACORDATE DE JURIU

Juriul pentru decernarea Premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova, format din Nina Corcinschi (președinte), Mircea V. Ciobanu, Margareta Curtescu, Nicolae Negru, Maria Pilchin, Vitalie Răileanu și Nicolae Rusu (secretar), a stabilit următoarele premii:

În jurul pandemiei

În jurul pandemiei

D E C L A R A Ț I A UNIUNILOR DE CREAȚIE DIN REPUBLICA MOLDOVA

Referitor la ultimele acțiuni ale președintelui în funcție Igor Dodon.

Apelul Uniunilor de Creație din Republica Moldova

Votați Maia Sandu președinte!

ADUNARE GENERALĂ ON-LINE

ADUNARE GENERALĂ ON-LINE

Anul literar 2019, Cartea pentru copii

Iuliu Rațiu invoca „dreptul celor mici la o literatură mare”. La noi acest drept este ignorat, marginalizat și prost instrumentat. Efectul îl vom simți mai târziu. Să trecem însă în revistă câteva cărți ale anului 2019:

Anul literar 2019, PROZĂ

Proza de după școala prozei

de Nina Corcinschi

Anul literar 2019, POEZIE

Articol de Lucia Țurcanu