Fondată in 1920

Arhivă

ADUNARE GENERALĂ ON-LINE

ADUNARE GENERALĂ ON-LINE

Anul literar 2019, Cartea pentru copii

Iuliu Rațiu invoca „dreptul celor mici la o literatură mare”. La noi acest drept este ignorat, marginalizat și prost instrumentat. Efectul îl vom simți mai târziu. Să trecem însă în revistă câteva cărți ale anului 2019:

Anul literar 2019, PROZĂ

Proza de după școala prozei

de Nina Corcinschi

Anul literar 2019, POEZIE

Articol de Lucia Țurcanu

Premiile Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru anul 2019

Uniunea Scriitorilor din Moldova, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, a acordat Premiile USM pentru cele mai importante cărți ale anului 2019.

Nominalizări la premiile Uniunii Scriitorilor din Moldova pe anul 2019

Juriul pentru decernarea premiilor Uniunii Scriitorilor din Moldova pe anul 2019, format din Alexandru Burlacu (președinte), Andrei Țurcanu, Ana Bantoș, Val Butnaru, Calina Trifan, Mihaela Perciun (secretar), întrunit pe data de 11 iunie 2020, a stabilit următoarele nominalizări:

Anul literar 2019

Anul literar pentru 2019.

Nicolae Mătcaș a împlinit 80 de ani

Filologul Nicolae Mătcaș a împlinit astăzi, 27 aprilie, 80 de ani. Cu această fericită ocazie, Uniunea Scriitorilor din Moldova îi urează la mulți, fericiți și rodnici ani, încununați de liniște și împliniri.

Hristos a înviat!

Învierea Domnului să vă dea putere și bucurie în aceste zile dificile pentru toți.

DECLARAȚIE, DEMERS

Având în vedere ultimele declarații și acțiuni ale celor care astăzi conduc Republica Moldova și Chișinăul, Consiliul Uniunii Scriitorilor din Moldova a considerat oportun să reacționeze.

Redăm astfel mai jos declarația Consiliului Uniunii Scriitorilor din Moldova, adresată președintelui Igor Dodon, precum și demersul înaintat primarului general Ion Ceban.

.