Fondată in 1920

NOI PARADIGME POETICE. CUM SE CITEŞTE POEZIA CONTEMPORANĂ?

13 ianuarie 2023

Pe 13 februarie 2023, la Uniunea Scriitorilor din Moldova, a avut loc masa rotundă a „Revistei literare” cu genericul „Noi paradigme poetice. Cum se citeşte poezia contemporană?”. În cadrul evenimentului, a fost prezentată antologia „Poezia românească după 1945”, în patru volume (antologator: Ion Pop, Editura „Științaˮ).

Invitații speciali ai evenimentului au fost poeții și criticii literari din România: Ana Blandiana, Ion Pop, Ion Bogdan Lefter, Simona Popescu, Ion Mureșan, Alexandru Cistelecan, Valeriu Stancu, Adrian Popescu și Lucian Vasiliu. Alături de oaspeți, la masă rotundă au participat directorul Editurii „Știința” Gheorghe Prini, scriitorii Teo Chiriac, Mircea V. Ciobanu, Nicolae Leahu, Leo Butnaru. Discuția a fost moderată de criticul literar Lucia Țurcanu.

Evenimentul a deschis programul întâlnirilor culturale organizate, cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii (prima ediție), de Editura „Știința” și Uniunea Editorilor din Republica Moldova, în colaborare cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova.