Fondată in 1920

Dialoguri culturale la casa Scriitorilor: Oleg Serebrian

(23 aprilie 2024)

Pe 23 aprilie 2024, a avut loc cel de-al doilea eveniment din cadrul proiectului „Dialoguri culturale la Casa Scriitorilor” organizat de Uniunea Scriitorilor din Moldova și Filiala Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România.

Moderat de dl Teo CHIRIAC, președintele USM și a Filialei Chișinău a USR, și dl Val BUTNARU, președintele Consiliului USM, evenimentul l-a avut drept invitat special pe dl Oleg SEREBRIAN, viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii, cu participarea mai multor colegi de breaslă, au fost abordate diverse aspecte ale reintegrării Republicii Moldova prin intermediul culturii și literaturii, au fost aduse exemple de dialog intercultural și practici bune pentru promovarea culturii și literaturii naționale în spațiul european. De asemenea, s-a discutat despre instituția traducerii literare și despre probleme ale receptării textelor traduse în alte spații geografice și culturale, precum și despre experiența dlui Oleg SEREBRIAN în calitate de diplomat, cercetător, politician și scriitor.

Foto: Dragoș COJOCARU