Fondată in 1920

Premiul Național „Iacob Negruzii” pentru cea mai bună revistă literară

19 aprilie 2024

Un prilej de bucurie pentru echipa editorială a „Revistei literare” și pentru toți partenerii și cititorii acestei publicații – Premiul Național „Iacob Negruzii” pentru cea mai bună revistă literară, care a fost decernat dlui Teo Chiriac (director al revistei) la Iași, pe 19 aprilie 2024, în cadrul celei de-a XXVIII-a ediții a Zilelor Revistei Convorbiri Literare.

„Revista literară”, organul de presă al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, a fost înființată la Chișinău în anul 2015, devenind, în timp, un punct de reper pentru scriitorii și cititorii din Republica Moldova și din România. De-a lungul anilor, revista susține și promovează diversitatea și valoarea literaturii române, oferă un spațiu de expresie atât pentru scriitorii consacrați, cât și pentru cei aflați la început de drum.

„Revista literară” apare cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din Moldova, a Ministerului Culturii Republicii Moldova, a Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și a altor instituții, continuând să se dezvolte și să se adapteze nevoilor și tendințelor culturale contemporane.

În varianta electronică, toate numere ale „Revistei literare” pot fi accesate și descărcate din arhiva publicației: https://uniuneascriitorilor.md/arhiva-revista/

Felicitări!