Fondată in 1920

APELUL UNIUNII SCRIITORILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA

14 IUNIE 2021

Dragi compatrioți, noi, reprezentanții Uniunii Scriitorilor din Moldova, vă îndemnăm să participați activ și într-un număr cât mai mare la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021 și să votați pentru o direcție proromânească și proeuropeană, care să dezvolte în continuare bunele relații cu țările vecine și care să lucreze pentru dezvoltarea parteneriatului cu patria noastră dintotdeauna, România, cel mai apropiat și implicat susținător al Republicii Moldova. Totodată, noua guvernare trebuie să fie un centru real de putere, care să contribuie la repunerea Republicii Moldova pe făgașul integrării europene.

.

Președintele Maia Sandu e un lider pe care noi, alegătorii din Republica Moldova, l-am ales pentru a coordona lupta împotriva corupției, pentru a reforma justiția, pentru păstrarea bunelor relații cu România și Uniunea Europeană. Dar pentru ca eficiența funcției Domniei sale să fie deplină, Republica Moldova are nevoie de un guvern care să lucreze împreună cu președintele, nu împotriva lui.

.

Dragi concetățeni, dacă vrem să ne păstrăm valorile naționale pe care le-am redobândit odată cu declararea independenței, dacă vrem să fim parte a lumii occidentale, civilizate, dacă vrem să nu ne pierdem libertatea de circulație în țările Uniunii Europene, dacă vrem dreptate și prosperitate pentru toți cetățenii Moldovei și un viitor pentru copiii noștri, dacă vrem să ne apropiem de idealul Unirii, vă îndemnăm din toată inima să votați pentru o guvernare proromânească și proeuropeană care să susțină aceste valori.

.

Chișinău,

14 iunie 2021