Turnirul de poezie 2016

Turnirul de poezie reprezintă o competiţie artistică între poeţii care citesc/recită din creaţia proprie în faţa unui public larg, iar un juriu ascultă şi votează un câştigător. Noutatea Turnirului, organizat de „Fondul Culturii Scrise”, „Uniunea Scriitorilor din Moldova” şi Ministerul Culturii din RM şi disputat pe data de 11 noiembrie 2016, a constat în faptul că publicul a fost cel care a votat câştigătorii.

În primăvară, s-au desfăşurat câteva etape preliminare ale Turnirului.  Lectura a avut loc în diverse universităţi din Chişinău. În urma votării, s-a ales câte un finalist din fiecare grup.

La eveniment au participat Andrei Ţurcanu, Teo Chiriac, Ion Buzu, Maria Şleahtiţchi, Vitalie Răileanu, Maria Pilchin, Alexandru Vaculovschi, Ana Rapcea, Victor Ţvetov, Moni Stănilă, Leo Bordeianu, Victoria Fonari şi Arcadie Suceveanu, Valeriu Matei, Nicolae Popa, Emilian Galaicu-Păun (finaliştii din acest an).

Finala Turnirului de poezie 2016 a fost câştigată de Valeriu Matei. Trebuie menţionat că participanţii au obţinut un scor foarte strâns. Bunăoară, câştigătorul s-a distanţat la doar un punct de autorul clasat pe locul doi. Asistenţa care a votat a dovedit gusturi variate în ceea ce priveşte stilul autorului şi maniera interpretativă.

Anunţuri

Simpozion: Ion Creangă – 180 de ani de la naștere

Uniunea Scriitorilor din Moldova şi Muzeul Naţional al Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu” vă invită, pe data de 1 martie, ora 15.00, în Sala de expoziții „Gheorghe Cincilei”, la Simpozionul „Actualitatea lui Ion Creangă”, consacrat celor 180 de ani de la naşterea scriitorului. Din program: 1. Inaugurarea expoziţiei „Ion Creangă în arta plastică”. 2. Sesiune de [...]

Evenimente

04.04.2017

Serată de comemorare: Serafim Belicov, 70 de ani de la naştere

Uniunea Scriitorilor și Muzeul Literaturii Mihail Kogălniceanu au marcat 70 de ani de la nașterea scriitorului Serafim Belicov. În deschidere președintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu, și-a exprimat regretul că prietenul și colegul Serafim Belicov nu mai e printre noi în acest moment aniversar. Totuși, a menționat Domnia Sa, poetul a avut timp să își creeze [...]